SM-liiga

Medieval Combat Sport SM-liiga pyörii vuosittain kahdessa sarjassa: 1vs1 ja 3vs3 -sarjoissa. Molemmista sarjoista on sekä miesten että naisten sarjat. Ottelutapahtumia järjestetään useamman kerran vuodessa ja niitä isännöi pääsääntöisesti lajia harjoittavat paikallisseurat.

1vs1-sarjassa otellaan joko profight-sääntöjä tai muita kaksintaistelusääntöjä hyödyntäen. Profight-kategoriat on jaettu painoluokkiin. Liigaorganisaatioon kuuluu aina tapahtumassa päätuomari, sihteeri ja neljä pisteenlaskijaa. Otteluista kerätään pisteitä ja eniten pisteitä kerännyt palkitaan kauden päätyttyä.

3vs3-sarjassa paikallisseurat muodostavat omat liigajoukkueet, joilla he ottelevat suomalaisissa liigaturnauksissa toisiaan vastaan hyödyntäen joko HMB- tai IMCF-sääntöjä. Liigaorganisaatioon kuuluu aina tapahtumassa päätuomari, sihteeri ja kaksi varatuomaria. Turnauksen voittaja saa pisteitä suhteessa osallistuneisiin joukkueisiin (esim. kuuden joukkueen turnauksessa voittaja saa 6 pistettä, toiseksi tullut 5 pistettä…). Eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan kauden päätyttyä.

Buhurtin SM-liigan tilannepäivityksiä voi seurata MCSF:n virallisella Facebook-sivulla.